- İSMEK kadınlara çeşitli branşlarda (iş olanağı sağlayabilen) sertifikalı eğitimler sunarak, kadınların istihdama katılmasına ve sosyalleşmesine katkı sağlamaktadır.
- Kurumda gençlere yönelik (16-25 yaş arası) mesleki eğitim içeren (muhasebe, çocuk gelişimi, hasta kabul gibi) branşlar ve dil branşları sunulmaktadır.
- Mahallede kadınların sosyalleşebileceği alanlar olmadığı için İSMEK’ teki kurslar kadınların sosyalleşebileceği alan ihtiyacını karşılamaktadır.
- Pandemiden önce çocuk gelişimi, kişisel eğitim vb. üzerine düzenlenen seminerlere yoğun ilgi olduğu belirtilmiştir.
- Ferhatpaşa Mahallesi’nde sosyokültürel alan ve spor tesisi eksikliği olduğu dile getirilmiştir.
- Çocuklar için tiyatro, gençler için ücretsiz konser gibi etkinlik önerisi; yetişkinler için kişisel gelişim semineri etkinlikleri önerilmiştir.
- Ferhatpaşa Mahallesi’nde kadın okuma yazma oranının çok düşük, mahalleye ve eve bağımlı bir profilin var olduğu ifade edilmiştir.
- Mahallede aile planlamasına ihtiyaç olduğu ifade edilmiştir.
- Kadınların güçlendirilmesi gerektiği ve kadın eğitimine yönelik etkinlikler yapılabileceği söylenmiştir.
- Mahallede ikamet eden çocukların aileleri tarafından, yasal statüsü olmayan eğitim kurumlarına gönderildiği ifade edilmiştir. Mahallede okul öncesi eğitim kurumu olmadığı için bazı vatandaşların da çocuklarını zorunluluktan buralara yolladığı, bu nedenle ücretsiz okul öncesi eğitim kurumu ihtiyacı olduğu dile getirilmiştir.
- Mahalle Aile Sağlığı Merkezi’nin oldukça uzak olduğu, Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği’nin uzman doktor çalıştırma anlamında bölgedeki tek sağlık kurumu olduğu; bu durumun da polikliniğin çok yoğun olmasına sebep olduğu söylenmiştir.
- Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği’nde doktor sayısının yetersiz olduğu ifade edilmiştir.
- Ferhatpaşa Mahallesi’nde yolların yapısının çok bozuk olduğu ve sık sık elektrik kesintisinin yaşandığı ifade edilmiştir.
- Genel olarak mahalledeki altyapı ve hizmetlerin yetersiz olduğu ve imar sorununun uzun yıllardır çözülemediği dile getirilmiştir.